Velkommen til Bræt & Brikker!

Vi er en hyggelig lille brætspilsbutik beliggende på Fisketorvet, København V. Men tag ikke fejl af vores lille størrelse, vi har nemlig brætspil og puslespil i massevis. Vores butik emmer af brætspil, kortspil og puslespil til alle aldre, alle kategorier og massere af spil, hvor i kan spille sammen eller mod hinanden.

Vores mange forskellige spilkategorier og store udvalg sikrer at der er noget for enhver smag og vi er sikre på, at du kan finde dit næste brætspil hos os. Vi har inddelt vores udvalg i følgende kategorier:

Familiespil

Børnespil

Voksenspil

Selskabsspil

Puslespil

Hjernevridere

Spil til 2

Kortspil

Rollespil

Udendørsspil

Udvalget hos Bræt & Brikker

Hos Bræt og Brikker finder I ikke bare de sædvanlige klassiske brætspil, som Skak, Backgammon, Kalaha og Domino. Vi har nemlig også et bredt udvalg af de klassiske børne -og familiespil;  Matador, Afrikas Stjerne, Den Fortryllede Labyrint, Cluedo og Myretuen, alle spil der har høj nostalgifaktor, men samtidig kan begejstre hos et nyt publikum. Stadig med et drys nostalgi, men i moderne udgaver, kan det klassiske Risk (i mange forskellige udgaver endda) eller Stratego især anbefales. Herfra kan vi bevæge os over i det mere moderne klassikkere, med spil som eksempelvis Catan (Settlers), Ticket to Ride, Carcassonne, Pandemic, Kingdomino og King of Tokyo. Alle stærke bud på hyggelige familiespil, hvor spændingen er i top og da spilletiden sjældent er længere end 45 minutter, mister man ikke tålmodigheden.

Børnespil indtager en ganske særlig plads i butikken på Fisketorvet, hvor vi endda har aldersinddelt spillene på hylderne. De starter ved 2-års alderen og løber op til spil for 7 år eller ældre og det er dermed nemt at finde den rigtige aldersgruppe. Der findes et hav af børnespil, men vi gør meget ud af, kun at købe kvalitetsprodukter hjem, så hos os finder man ikke alt det ”plastic bras” man ofte ser hos de store supermarkeder og legetøjskæder. Især det populære tyske forlag HABA, med den genkendelige gule æske, står bag en række gode kvalitets børnespil, fra Frugthaven og Dyr på Dyr, til Rhino Hero. Forlaget Drei Magier Spiele specialiserer sig ligesom HABA også i børnespil, og det er der bla. kommet nogle enormt gode brætspil til børn ud af: Spøgelsestrappen, Magi Labyrinten og Det Forheksede Tårn. Derudover har vi selvfølgelig alle de populære børnespil, som Vildkatten, Rottefælden, Spejle Æg, Loopin’ Louie og Klodsmajor.

Vores udvalg af selskabsspil og quizspil er ligeledes uovertruffent. HINT, Bezzerwizzer, Alias, Partners, Trivial Pursuit og Sequence er bare et lille udpluk af gode spil til hyggelige stunder, hvor man kan quizze med venner og man kan hurtigt bevæge sig over i spil hvor humoren er i højsædet med de mere ”absurde” selskabsspil som fx Cards Against Humanity, Exploding Kittens, Shit Happens, Det Dårlige Selskab eller What do you Meme?

Også i selskabskategorien finder vi spil, som lægger mere vægt på ”spillet mellem spillerne”, og her gælder det blandt andet om at holdet godt pokerfjæs og skjule sin identitet i spillet. Her er Werewolf i dets mange forskellige udgaver efterhånden en klassiker, men andre gode bud er fx Spyfall eller det super interessante The Resistance – Avalon. For de mere kreative hjerner er Tegn og Gæt, eller Dixit altid et godt bud.

Brætspil hvor man virkelig skal bruge hjernecellerne er de seneste år steget gevaldigt i popularitet. Derfor har vi selvfølgelig et kæmpe udvalg af escape room spil, som fx EXIT, Unlock og Deckscape, men også de dybt interessante detektiv spil, som Sherlock Holmes Consulting Detective, en spilserie der virkelig udfordrer sit publikum. Man behøver dog ikke bruge timevis af fordybelse for at få udfordret de små grå. Vi har nemlig masser af sjove små gadgets og andre små hjernevrider spil, som fx den klassiske Rubiks Cube, der fås i masser af variationer.

Er man til de mere længerevarende strategispil, hvor man virkelig kan bruge timer på at nørde igennem mod eller endda MED sine venner, så er det dybdegående strategispil Terraforming Mars, med dets mange udvidelser, et seriøst bud. Terraforming Mars har med rette høstet et hav af priser, og er bestemt et kig værd, hvis man gerne vil udfordres. Skal fokus være mere på konflikten mellem spillerne, og har man fået nok af det klassiske Risk, så kunne et godt bud være Axis & Allies, som fås i både en light udgaver med 1941 versionen, men også i versioner der tager hele dage at spille færdigt. Hvis man kan ”nøjes” med en 4-6 timer i godt selskab med sine venner, er Scythe eller Game of Thrones – The Board Game bestemt gode bud. Hvis fokus skal være mere på samarbejde, er Pandemic Legacy, Mansions of Madness, Arkham Horror eller Forbidden Island solide valg. Her arbejder spillerne sammen MOD spillet, og således sidder ingen tilbage som henholdsvis vindere og tabere, da alle er i samme båd.

Er man på udkig efter et spil, som har visse rollespils-elementer og gerne mindelser til det klassiske HeroQuest, som i dag er umuligt at opstøve, så anbefaler vi ofte Descent, Talisman eller Dungeons & Dragons brætspillene Wrath of Ashardalon, Legend of Drizzt og Castle Ravenloft. Vi har selvfølgelig også et godt udvalg af klassisk rollespil i Dungeons & Dragons universet, som er ude i D&D 5. ed., med rollespil for både begyndere og mere erfarne. Fans af rollespil vil sikkert genkende meget af humoren i det satiriske Munchkin, der med sine mange versioner og udvidelser er blevet et stort brand i sig selv.

De fleste brætspil er ofte for 2 til 4 eller 5 spillere og nogle gange flere. Men faktisk er der mange af de spil, som ikke altid er lige sjove at spille, når man kun er to spillere. Derfor har en helt speciel kategori af brætspil vundet indpas de seneste år, nemlig spil som er lavet specifikt til kun 2 spillere. Fordelen ved at spille et spil, som er designet til kun 2 spillere er, at selve spiloplevelsen ikke bliver ”skæv” på samme måde, som kan være tilfældet hvis man kun er 2 spillere i et spil, som fungerer bedst for 4 eller 5. Vi har et stort udvalg af ”brætspil til to” hvor især Patchwork, Lost Cities, Jaipur og 7 Wonders Duel bør fremhæves.

Vores udvalg af kortspil er stort. Fra almindelige spillekort, over UNO i dets mange varianter, til de klassiske bilkort og spillekort med sjove motiver. Derudover har vi også et bredt udvalg af strategiske kortspil, som fx Dominion, Star Realms, Hero Realms eller Harry Potter – Hogwarts Battle. Og så er vi slet ikke kommet ind på nyere tids største succeshistorier indenfor kortspil, nemlig Magic the Gathering. Vi har altid de nyeste Magic kort på hylderne og sørger for at have for både nye spillere eller garvede fans. Et andet interessant fænomen inden for samlekort er Yu-gi-oh! og her holder vi os også ajour med de nyeste serier, hvilket vi selvfølgelig også gør med de populære fodboldkort fra Panini. Sidst men ikke mindst skal selvfølgelig nævnes Pokémon. Vi er en af de førende butikker af Pokémon kort og tilbehør, og tager I jeres egne kort med på besøg i butikken på Fisketorvet, så står vi klar med flere byttemapper, hvor I frit kan bytte jeres kort med vores.

Sidst men ikke mindst er kun tilbage at nævne vores sektion med puslespil. Fra puslespil til børn med 20 XL brikker til 6000 eller nogle gange endda flere brikker, så har vi et kæmpe udvalg i alskens motiver. Vi fører blandt andet puslespil fra Ravensburger (mange med Disney Motiver), Trefl, Jumbo, Eurographics, Cobble Hill og mange flere. Om det er 3D puslespil fra Wrebble eller de populære Jan van Haasteren motiver, eller underfundige Wasgij (puslespil med omvendt motiv). Vi har selvfølgelig også et stort udvalg af tilbehør – puslespilsmåtter, sorteringsbakker osv.

Hvorfor spille brætspil?

Brætspil samler venner og familie og bringer børn såvel som voksne sammen til en hyggelig stund. Brætspil giver børn og unge en tiltrængt pause fra computer- eller mobil skærmen og opfordrer forældre til at bruge tid med deres børn, hvilket kan ende ud i en helt igennem hyggelig og uforglemmelig aften, da charmen fra brætspil bringer mennesker tættere sammen.

Brætspil kan bruges til mange forskellige ting. Lær nye sociale kompetencer med et godt samarbejdsspil, træn de små grå ved at løse en mordgåde, få grineflip over et absurd humoristisk selskabsspil eller stress af ved at hygge med et puslespil foran pejsen. Der findes brætspil i vores hjernevridere kategori, som fremmer intelligensen hos børn såvel som voksne. Samtidig findes der puslespil til alle aldre, som fx kan hjælpe med hukommelsen, og øge hjerneaktiviteten. Uanset formålet og behovet, kan brætspil eller puslespil være den helt rigtige løsning.

At finde det helt rigtige spil til den helt rigtige situation er ikke altid helt nemt, da det kan være svært at vide, hvilke der er sjove, hvor mange personer det er bedst at spille med, og om det i det hele taget er et sjovt, godt eller udfordrende spil. Her hos Bræt og Brikker gør vi alt for, at kunderne finder lige præcis det helt rigtige brætspil til situationen.

Så har I svært ved at finde jeres næste yndlings brætspil så fortvivl ej, for i vores butik eller på telefon står vores dygtige ansatte klar til at hjælpe jer. Vi er brætspilseksperter og har en enorm viden om alle vores spil i vores store sortiment, så vi er altid klar til at finde spillet, du har brug for, om det er til gave eller til dig selv.

Vi ser frem til at se dig!