Dixit

Dixit

Dixit

Dixit er efterhånden ved at være en klassiker inden for familie- og selskabsspil. I Dixit (der på Latin oversættes til “han/hun/den sagde”) får du prøvet kræfter med dine kreative evner som historiefortæller, mens du samtidig får et indblik i dine venners måder at tænke på.

Hvordan spiller man Dixit?

Spillet er grundlæggende et associations-spil hvor det gælder det om, at afkode hinandens små historier og gætte hvilket kort de andre spillere er blevet inspireret af.

Alle spillere trækker hver 6 af de eventyrlige kort der medfølger i spillet. Er det din tur, skal du, som historiefortælleren, vælge et kort fra din hånd og finde på en sætning der passer til illustrationen. Denne sætning fortæller du til resten af spillerne og lægger kortet med illustrationen nedad. Nu skal dine modspillere vælge et kort fra deres hånd, som de associerer med den sætning, du lige har fortalt. Når alle har lagt deres kort med billedsiden nedad, blandes de og vendes, så alle kan se de forskellige illustrationer. Nu er det op til de andre spillere, at gætte hvilken illustration du har fortalt din historie ud fra. Har du gjort det for nemt for de andre og gætter alle spillerne rigtigt, får du som historiefortælleren 0 point og alle modspillerne får 2 point. Det samme gælder hvis du har gjort det for svært, og ingen kan gætte dit kort. Har du derimod fundet den gyldne mellemvej, bliver der tildelt 3 point til historiefortælleren og de spillere der har gættet dit kort.

Hvilken version af Dixit skal jeg købe?

Dixit findes i to forskellige grundpakker: Den originale grundpakke hedder blot Dixit og er lavet for 3-6 spillere. Den anden udgave hedder Dixit Odyssey og fungerer både som sit eget grundspil, hvor man kan spillet helt op til 12 spillere, men kan også fungere som en udvidelse til det originale spil, da det 84 nye kort.

Derudover findes der mange flere eventyrlige udvidelser, med nye unikke illustrationskort til samlingen.

Vis som Tabel Liste

7 varer

Sorter faldende
pr. side