Catan

Catan

Catan

Kært barn har mange navn og brætspilsklassikeren Catan er ingen undtagelse. Spillet udkom i 1995 med titlen Settlers of Catan - hvoraf kaldenavnet Settlers opstod og det er generelt betragtet som det spil, der startede den nye bølge af ”moderne” brætspil.

Catan er et handels- og konstruktionsspil, hvilket vil sige at der skal indsamles, handles og bygges med diverse ressourcer. Spillet foregår på en flot illustreret og farverig ø, opbygget af forskellige resource felter, hvis sammensætning kan ændres fra spil til spil. Øens varierende opsætning gør, at spillet sjældent udspiller sig på samme måde. At mestre denne klassiker kræver strategisk kunnen, held i spil og vigtigst af alt, at du kan lave en god handel.

Hvordan spilles Catan?

I spillets indledende fase skal I, nybyggerne, bosætte jer rundt omkring på øen “Catan”. Formålet med bosættelsen er at tilegne jer bedst muligt adgang til øens forskellige ressourcer, som fx træ, korn, uld og sten. Disse råstoffer skal bruges til at bygge nye veje, huse og byer, som igen giver adgang til endnu flere ressourcer. At få adgang til samtlige ressourcer lykkedes sjældent, hvorfor det er vigtigt at udnytte at du kan handle med dine modstandere når det er din tur.

Hver tur starter med at den aktive spiller ruller to terninger. Terningekastets værdi svarer til en eller flere af øens felter. Alle spillere, som har en by der grænser op til disse felter, får nu et eller flere tilsvarende ressourcekort. Herefter kan den aktive spiller bygge og handle, så meget som muligt og til slut går turen videre.

Hver spiller scorer sejrspoint for hver hus -og by brik, samt de såkaldte udviklingskort, de ejer. Derudover kan der scores ekstra point ved at have den længste handelsvej, eller den største ridder magt. Spilleren, der først opnår 10 sejrspoint, kåres som hersker af Catan.

Vis som Tabel Liste

10 varer

Sorter faldende
pr. side